0 800 750 070 Дзвінки в межах України безкоштовні
Меню
Ваш населений пункт: Одеса?
ТАК
Від вибраного міста залежить доступність аналізів
news image
15 листопада 2023

Які вітаміни потрібні восени?

Восени важливо забезпечити організм корисними речовинами, які допоможуть підтримати здоров'я, зміцнити імунну систему і впоратися з можливими осінніми чинниками (коливаннями температури, атмосферного тиску).

«І чим забезпечити?» – спитаєте ви.

Все банально просто – вітамінами!

Вітаміни нам потрібні для підтримки здоров'я шкіри, волосся і нігтів, а також поліпшення функціонування внутрішніх органів (наприклад, серця).

Коротко про необхідні восени вітаміни та роль в організмі:

Вітамін С – потужний антиоксидант. Грає важливу роль в утворенні колагену, сприяє засвоєнню заліза та підвищує опірність організму до інфекцій і запалень.
Джерела: Цитрусові фрукти (грейпфрути, апельсини, мандарини, лимони), ківі, перець, полуниця.

Вітамін D – допомагає засвоювати кальцій і фосфор з їжі. Підтримує здоров'я імунної системи, бере участь у регуляції обміну речовин, впливає на нервову систему і настрій.
Джерела: Тверді сири, вершкове масло, чорна ікра, печінка тріски, жирна риба (наприклад, горбуша), яєчні жовтки, козяче молоко.

Вітамін А – важливий для здоров'я очей і слизових оболонок та шкіри.
Джерела: Морква, солодка картопля і болгарський перець, гарбуз, шпинат, риб'ячий жир, бобові, фрукти і ягоди (абрикос, манго, персики, виноград).

Вітамін Е – захищає клітини від пошкодження вільними радикалами, допомагає поліпшити циркуляцію крові.
Джерела: Горіхи, насіння, рослинні олії (соняшникова, рапсова), зелень, печінка, авокадо.

Вітамін К – необхідний для згортання крові та підтримання здоров'я кісток, бере участь у процесі утворення протромбіну -  білка, який регулює згортання крові.
Джерела: Зелені овочі (шпинат, броколі), яйця, рослинні олії, молочні продукти.

Вітаміни групи В – відіграють важливу роль в обміні речовин, виробництві енергії. Регулюють функціонування нервової системи, беруть участь в утворенні червоних кров'яних клітин.
Джерела: Молочні продукти, риба, субпродукти (нирки, серце, печінка), бобові, крупи, апельсини, полуниця, дріжджі, пшеничні висівки, морква, капуста, шпинат, картопля, горіхи (волоський, фундук), помідори.

У більшості випадків достатньо збагатити раціон великою кількістю овочів, фруктів і ягід, щоб заповнити сезонний дефіцит вітамінів і мікроелементів. 
У разі слабкості та постійної сонливості рекомендується проконсультуватися з сімейним лікарем.

Читайте також

10 вересня 2023

Знижка 50% на ЕКГ дітям від 6 років

Головна роль всіх батьків – піклуватися про здоров'я своєї дитини.Тому що, здорова дитина впливає на щастя та благополуччя всієї родини.Коли дитина має добре фізичне та емоційне здоров'я, це створює позитивну атмосферу в сім'ї.Батьки, погоджуєтесь з цим?  А тепер запитайте себе: «Як ...

15 листопада 2023

Які вітаміни потрібні восени?

Восени важливо забезпечити організм корисними речовинами, які допоможуть підтримати здоров'я, зміцнити імунну систему і впоратися з можливими осінніми чинниками (коливаннями температури, атмосферного тиску).«І чим забезпечити?» – спитаєте ви.Все банально просто – вітамінами!Вітаміни нам потрібні ...

18 грудня 2023

Графік роботи на новорічні свята

Шановні клієнти, повідомляємо вам про наш графік роботи у святкові дні:25 грудня – більшість відділень працюватимуть за скороченим графіком (до 14:00), графік взяття біоматеріалу див. нижче, усі інші відділення – не працюватимуть у цей день31 грудня – працюємо у звичайному режимі1 січня – ВИХІДН...

Telegram Viber
Online Chat
Замовити дзвінок