0 800 750 070 Дзвінки в межах України безкоштовні
Меню
Ваш населений пункт: Одеса?
ТАК
Від вибраного міста залежить доступність аналізів
news image
11 квітня 2024

Чому є обмеження на аналізи від НСЗУ?

Незалежна медична лабораторія Смартлаб співпрацює з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) за двома пакетами Програми медичних гарантій:

  • - Первинна медична допомога (сімейна медицина)
  • - Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах

Тисячі пацієнтів вже скористалися послугами Смартлаб за цими пакетами та здали аналізи безкоштовно або отримали безліч інших додаткових послуг.

Від початку на безкоштовні аналізи ми приймали пацієнтів в усіх 110 відділеннях Смартлаб у 30 містах України. Але з квітня ми були змушені ввести деякі додаткові правила. Чому ж так вийшло? – давайте розберемося.

Лабораторна діагностика за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення є умовно безкоштовною.

Так, для пацієнтів - аналізи дійсно безоплатні за умови:

  • - наявності електронного направлення від лікаря, створеного в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ)
  • - наявності у цьому направленні досліджень чи послуг згідно з переліком НСЗУ
  • - наявності оригіналу документа, що засвідчує особу пацієнта (паспорт громадянина України або посвідчення водія), або документа у застосунку "Дія"


Але для лабораторій послуги не є безоплатними. 

  • - НСЗУ зобов’язалася сплачувати за надані медичні послуги лабораторіям відповідно до глобальної ставки, встановленої договором
  • - Відповідно до умов договору, укладеного між НСЗУ та ТОВ “Смартлаб”, сума відшкодування  за лабораторні безкоштовні  послуги  надані протягом січня - березня 2024 року становить всього 1530 грн (!) в місяць, незалежно від кількості пацієнтів та наданих їм безкоштовних послуг. 

Смартлаб від початку своєї діяльності у 2009 році – є приватною лабораторію, тобто не отримує державних асигнувань для покриття своїх витрат у процесі господарської діяльності. Закупівля сучасних аналізаторів, сертифіковані реагенти для виконання досліджень, матеріали для взяття біоматеріалу, контроль якості виконання досліджень, заходи для забезпечення санітарно-гігієнічного режиму та безпеки на належному рівні, залучення професійного персоналу, оплата його праці та багато-багато іншого – все це здійснюємо в Смартлаб за власний рахунок.

Наша місія – працюємо за новими стандартами сервісу, якості та доступності лабораторних та лікарсько-діагностичних послуг із турботою про здоров'я української нації. Саме із турботою про здоров'я українців ми й почали співпрацю з НСЗУ. Для нас - це соціальний проект, мета якого – забезпечення найбільш широкого доступу різних верств населення до якісних послуг з лабораторної діагностики з усіма перевагами обслуговування мережі відділень сучасної лабораторії.

Наразі не надано інформації від НСЗУ щодо суми відшкодування державою за надані послуги приватними лабораторіями у другому кварталі 2024 року, у тому числі і лабораторією Смартлаб.

Ось чому ми були вимушені встановити лімітовану кількість на безкоштовні лабораторні послугиПри отриманні інформації від НСЗУ щодо суми відшкодування за надані нами безкоштовні послуги – ліміти будуть переглянуті або скасовані.

Один пацієнт може безкоштовно здати за одним кодом електронного направлення 3 дослідження 1 раз на 7 днів (за умови наявності у відділенні вільних місць в день оформлення замовлення).

Тож, слідкуйте за нашими новинами на сайті та у соц. мережах. Обов’язково повідомимо Вас про зміни стосовно надання нами аналізів без оплати за направленням НСЗУ.

Читайте також

9 січня 2024

Діагностика вагітності на ранньому терміні

ВАГІТНА чи НІ? Радість чи розчарування цього місяця?Як дізнатися правду ШВИДКО, БЕЗПЕЧНО та ДОСТОВІРНО?Ще в стародавні віки жінки намагалися дізнатися про свою вагітність якомога швидше та ранішеІснували різні способи визначення вагітності на ранніх термінах. В більшості випадків провод...

5 грудня 2023

Місцева анестезія з лідокаїном

Колись ми запитували наших читачів у Telegram, чи бояться вони здавати кров з вени.Майже 300 осіб пройшли опитування.І що ви думаєте?Виявилось, що 30% з них – це справжні герої, які взагалі і оком не моргнуть, коли у них набиратимуть кров з вени.Дехто відповіли, що мають невеличкий🫣страх, а інші ...

22 січня 2024

Дослідження для неповнолітніх

Як ви гадаєте, з якого віку можна вважати себе дорослим? А ось ми вважаємо, що з 14 років! Чому саме з 14? Тому що у Смартлаб самостійно можна здати великий перелік досліджень саме з цього віку. До 14 років тільки при супроводженні законного представника (батьки/опікун).Але є ...

Telegram Viber
Online Chat
Замовити дзвінок