0 800 750 070 Дзвінки в межах України безкоштовні
Меню
Ваш населений пункт: Одеса?
ТАК
Від вибраного міста залежить доступність аналізів
news image
5 січня 2024

Чому я не можу скинути вагу?

Під час свят дозволили собі багато зайвого?
До ваги, що й так була зайвою, додалися бонусні кілограмчики?
Що ж робити з цим? Чому вага «стоїть», коли намагаєшся мало їсти та пити багато води, але марно?
Схема не працює?

Давайте по порядку.
Почнемо з головних пунктів, що впливають на вагу:

Погана якість сну
Якщо людина погано спить, може статися гормональний дисбаланс. Така ситуація часто трапляється у жінок, які годують грудьми. Через те, що малюк часто прокидається вночі, мама не може увійти у фазу глибокого сну і не отримує потрібних гормонів: мелатонін, що допомагає спалювати жири, і грелін і лептин, які відповідають за насичення та апетит. В результаті виникають неконтрольоване почуття голоду та втома.

Незбалансоване харчування
Можливо, вага і почала йти зі зміною харчування. Але нерідко в гонитві за стрункою фігурою люди наважуються на не зовсім здорові дієти. Недостатньо повноцінне харчування може спричинити дефіцит важливих мікро- та макроелементів. Наприклад, при нестачі вітаміну Д зниження ваги значно сповільнюватиметься і навіть зупиниться.

У такому випадку необхідно скоригувати харчування з урахуванням ваших особливостей: ваги, зростання та віку, кількості калорій, які ви витрачаєте тощо.

Гормональний збій
Вага, що «зупинилася», може говорити про серйозний гормональний збій. Слід здати аналізи на інсулін, глікований гемоглобін, глюкозу, печінкові ферменти АСТ та АЛТ, гормон лептин. Це допоможе виключити ендокринні порушення.

Що варто перевірити насамперед?

Глікозильований гемоглобін (HbA1c)  його підвищений рівень може свідчити про взаємопорушення вуглеводного і ліпідного обмінів

Лютеїнізуючий гормон (ЛГ) та фолікулостимулюючий гормон (ФСГ) 

контролюють роботу яєчників, коли вони не в нормі, то це може призвести до проблем з циклом та вагою

Тиреотропний гормон (TТГ) 
 контролює роботу щитоподібної залози, якщо вона працює зі збоями та виробляє недостатньо гормонів, то обмін речовин може сповільнюватися

Тироксин вільний (T4 віліний) 
 один із гормонів, що синтезує щитоподібна залоза, саме він посилює тканинний обмін і сприяє нормалізації ваги. Отже, якщо він не в нормі, то не в нормі і вага

Індекс HOMA 
 комплексне дослідження, що визначає резистентність до інсуліну.
Якщо показник має високий рівень, це може свідчити про серцево-судинні захворювання, цукровий діабет 2-го типу, метаболічний синдром, ожиріння тощо.


Лептин – гормон, що відповідає за накопичення жиру та розподіл енергії з жирових запасів, саме він перешкоджає переїданню.
В рідкісних випадках спадковий дефіцит лептину призводить до ожиріння.

Також у нас є комплексне дослідження №172 «Струнка фігура» (ЗАК, холест.заг., ЛПВЩ, ЛПНЩ, ЛПДНЩ, трігліц., к-т атерог., ТТГ, Т4 вільн., пролак., кортіз., АКТГ, iнсул., глікоз. гем., лепт., С-пептид).

Прайс-лист 

Важливо! Обов'язково дотримуйтесь правил підготовки перед здачею досліджень.
Додатково оплачується 50 грн за взяття венозної крові у дорослих та 60 грн у дітей.

Пам'ятайте, перед тим, як пройти дослідження та після отримання результатів аналізів обов'язково необхідна консультація лікаря!
Повідомляємо, що в наших діагностичних центрах в м. Одеса можна записатись на консультацію до спеціалістів вищої категорії:

Лікарі-ендокринологи ведуть прийом у відділеннях за адресами: вул. Ак. Сахарова, 36 та вул. Ак. Корольова, 1.
Вартість прийому 600 грн.
Лікар-гастроентеролог веде прийом у відділенні пр-т Небесної сотні, 89
Вартість прийому 600 грн.

Прийом за записом по тел. 0 800 750 070, 0 733 750 070 або через сайт. 

Підписуйтесь на нас та слідкуйте за новинами:
Facebook
Instagram  
Telegram
ТікТок


Смартлаб. Почни дбати про здоров'я вже сьогодні!

Читайте також

13 грудня 2023

Не можете зателефонувати до нас з Київстару?

Увага! Увага! Увага!У зв'язку з тим, що Київстар тимчасово не працює, ви можете за номером гарячої лінії до нас не додзвонитися. Тому у нас є для вас Smartрішення: ви можете написати нам у direct Facebook/Instagram, у чат на сайті, в Telegram на номер 0733750070 та у Viber 0633633078

5 січня 2024

Чому я не можу скинути вагу?

Під час свят дозволили собі багато зайвого? До ваги, що й так була зайвою, додалися бонусні кілограмчики?Що ж робити з цим? Чому вага «стоїть», коли намагаєшся мало їсти та пити багато води, але марно?Схема не працює?Давайте по порядку. Почнемо з головних пунктів, що впливають на вагу:Поган...

28 грудня 2023

Застосунок, який допомагає розрахувати персональний ризик інсульту

А чи знаєте ви про застосунок «Stroke Riskometer», який допомагає розрахувати персональний ризик інсульту?Це відомий у світі інструмент, що використовується для контролю (точніше – самоконтролю) тих показників і станів здоров'я, що є маркерами/передвісниками інсульту. Це дає можливість вчасн...

Telegram Viber
Online Chat
Замовити дзвінок