0 800 750 070 Дзвінки в межах України безкоштовні
Меню
Ваш населений пункт: Одеса?
ТАК
Від вибраного міста залежить доступність аналізів

Педіатрія

doctor
Вернигора Ірина

CHECK-UP «Жінки онкоризики від 30 років»

Коментарі (0)
1 листопада 2023
Інформація про окремі дослідження
РЕА (Раково-ембріональний антиген)
Онкомаркер колоректального раку, онкомаркер шлунково-кишкових карцином.
Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Mindray CL 900i.
Зміст рівня РЕА збільшується при карциномі шлунково-кишкового тракту, легенів, молочної залози, яєчників, матки. Зміст онкомаркера в крові може підвищуватися при запальних захворюваннях кишечника, захворюваннях легень, при палінні. Раково-ембріональний антиген руйнується в печінці, тому його рівень зростає при захворюваннях печінки, особливо при цирозі. Підвищення концентрації РЕА в крові особливо характерно для карцином товстої кишки.
Підвищення рівня:
колоректальний рак, рак молочної залози, рак легень, в комплексі з іншими онкомаркерами, медулярна карцинома щитоподібної залози, рак підшлункової залози, печінки, рак яєчників, рак передміхурової залози, гепатит, цироз, панкреатит, хвороба Крона, виразковий коліт, захворювання легень, запальні процеси і доброякісна гіперплазія передміхурової залози, хронічна ниркова недостатність, в нормі у курців, синдром Денні-Марфана гормон-продукуючі пухлини яєчників.
СА 125
Маркер раку яєчників і метастазів раку яєчників.Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Immulite 2000 «Siemens Healthcare Diagnostics Inc.», (США), автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Mindray CL 900i.СА-125 — глікопротеїн, присутній в епітелії яєчників, підшлункової залози, жовчного міхура, шлунку, бронхів, нирок, кишечника, в нормальній тканині ендометрію, в серозній і муцинозній рідині матки. Підвищення  рівня онкомаркера можуть спостерігатися як при злоякісних процесах перерахованих вище органів, так і доброякісних пухлинах, запальних захворюваннях.
CA — 125 застосовують при діагностиці епітеліальних (немуцінозних) форм раку яєчників. Згідно з рекомендаціями світових онкологічних товариств, рекомендований в якості скринінгового тесту у жінок постменопаузального віку, а також в будь-якому віці для жінок з обтяженим сімейним анамнезом щодо раку молочної залози, яєчників (особливо при наявності мутації BRCA ½). Рівень онкомаркера може збільшуватися при інших гінекологічних і шлунково-кишкових злоякісних новоутвореннях. CA-125 рекомендований як додатковий маркер при раку підшлункової залози (спільно з CA 19-9).
Підвищення рівня:
епітеліальні форми раку яєчників, рак матки, ендометрія, фалопієвих труб, рак молочної залози, рак підшлункової залози, шлунку, печінки, прямої кишки, рак легень, доброякісні та запальні захворювання матки і придатків (в тому числі ендометріоз), перитоніт, плеврит, захворювання печінки, захворювання підшлункової залози, аутоімунні захворювання.
HE 4
Ранній онкомаркер епітеліального раку яєчників.Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Immulite 2000 «Siemens Healthcare Diagnostics Inc.», (США), автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Mindray CL 900i.
Підвищена продукція НЕ4 виявлена ​​при епітеліальних формах раку яєчника і ендометрія (в 93% серозних пухлин, 100% ендометріоїдних, 50% світлоклітинних форм), рідко — при герміногенних і мукоїдних пухлинах яєчників, аденокарциномі легень. При вивченні численних відомих маркерів раку яєчників саме НЕ4 продемонстрував найбільшу чутливість (в порівнянні з СА 125), особливо на ранній доклінічній стадії захворювання, яка складає до 75% (для СА 125 — тільки 40%): тому рівень НЕ4 підвищений приблизно у половини пацієнток з раком яєчників, у яких концентрація СА125 залишається в нормі. Одночасне визначення маркерів НЕ4 і СА125 є  більш ефективним діагностичним інструментом для виявлення епітеліального раку яєчників, ніж будь-який з маркерів окремо або інші комбінації онкомаркерів.
Підвищення рівня:
епітеліальні немуцинозні форми раку яєчників, рак ендометрія, рідко — поширена форма аденокарциноми легень.
Показники результатів обстежень з рекомендаціями до цього прикладу
Пацієнтка, 58 років, була направлена з профілактичною метою сімейним лікарем м. Одеси на CHECK-UP «Жінки онкоризики» (РЕА, СА-125, НЕ4)
При обстеженні у пацієнтки виявлено:
1) СА-125
46,32 Од/мл (Референсні значення: 1-35)
2) НЕ-4
87,16 пмоль/л (Референсні значення: 50 — 59 років до 74.31)
3)РЕА:
в нормі
Висновок:
За результатами CHECK-UP сімейний лікар направив пацієнтку на консультацію до лікаря-гінеколога.
Зворотній зв’язок : на даний момент пацієнтка проходить обстеження в ОООД з попереднім діагнозом «Новоутворення яєчника»
Вернигора Ірина
Пацієнтка, 65 років, була направлена з профілактичною метою сімейним лікарем м. Миколаїв на CHECK-UP «Жінки онкоризики» (РЕА, СА-125, НЕ4)
При обстеженні у пацієнтки виявлено:
СА-125
45,32  Од/мл  (референсні значення:1-35)
РЕА
6,2 нг/мл (референсні значення:Жінки: 0 — 3.3)
НЕ-4
норма
Висновок:
за результатами CHECK-UP сімейний лікар направив пацієнтку на консультацію до лікаря-гінеколога, лікаря — гастроентеролога.
Зворотній зв’язок :
на даний момент пацієнтка проходить лікування в ОООД з діагнозом «Аденокарцинома підшлункової залози».
Вернигора Ірина

#онко онкоризики жінки дослідження аналізи дослідження
Коментувати
Коментарі (0)

Читайте також

image article
13 вересня 2023 Лайфхаки про здоров'я
0 коментарів

CHECK UP «Жінки гормональний фон від 30 років»

З січня 2023 року лабораторія «Смартлаб» виконала понад 3000 досліджень CHECK-UP.Вибірка дозволяє зробити достовірну статистику щодо відхилень. За цей період виявлено 18 % CHECK-UP з патологічними змінами.Тобто кожен п’ятий пацієнт, який пройшов профілактичне обстеження має проблеми зі з...

1 листопада 2023 Алергологія
1 коментарів

Лактозна непереносимість

Лактозна непереносимість (лактазна недостатність) Лактозна непереносимість (лактазна недостатність) — стан, коли організм не може вільно перетравлювати лактозу і цукор, що міститься в молоці і молочних продуктах. Даний стан пов’язано з низькою активністю або не виробленням в організмі лактаз...

image article
17 серпня 2023 Педіатрія
0 коментарів

CHECK-UP — «Діти 0-3 роки»

9100 CHECK-UP «Діти 0-3 роки» (ЗАК, ЗАС, загальний імуноглобулін Е, білірубін загальний, віт.D, зішкріб на ентеробіоз, кал на яйця глист) Інформація про окремі дослідження Загальний аналіз кровіЗагальний аналіз крові — основний, головний скринінговий аналіз, який містить всі ...

Telegram Viber
Online Chat
Замовити дзвінок