0 800 750 070 Дзвінки в межах України безкоштовні
Меню
Ваш населений пункт: Одеса?
ТАК
Від вибраного міста залежить доступність аналізів

Check-Up комплекси

doctor
Вернигора Ірина

CHECK-UP «Чоловіки онкоризики після 40 років »

Коментарі (0)
1 листопада 2023
Інформація про окремі дослідження
АФП (Альфафетопротеїн)
Маркер первинного раку печінки, герміногенних пухлин.
Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Immulite 2000 «Siemens Healthcare Diagnostics Inc.», (США).
Альфафетопротеїн використовують в якості онкомаркера, його відносять до онкофетальних антигенів. У дорослих альфафетопротеїн виявляється у високих концентраціях при різного роду регенеративних процесах, злоякісній або доброякісній проліферації клітин органів. Підвищений рівень показника найчастіше є наслідком гепатоцелюлярної карциноми (більш ніж в 100 разів вище норми), спостерігається також при злоякісних пухлинах інших органів з метастазами в печінку, гермінативних пухлинах.
Підвищення рівня:
стани, що супроводжуються регенеративними процесами в печінці (хронічний гепатит і цироз печінки, алкогольне ураження печінки), гепатоцелюлярна карцинома, метастази інших пухлин в печінку.
РЕА (Раково-ембріональний антиген)
Онкомаркер колоректального раку, онкомаркер шлунково-кишкових карцином.
Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Mindray CL 900i.
Зміст рівня РЕА збільшується при карциномі шлунково-кишкового тракту, легень, молочної залози, яєчників, матки. Зміст онкомаркера в крові може підвищуватися при запальних захворюваннях кишечника, захворюваннях легень, при палінні. Раково-ембріональний антиген руйнується в печінці, тому його рівень зростає при захворюваннях печінки, особливо при цирозі. Підвищення концентрації РЕА в крові особливо характерно для карцином товстої кишки.
Підвищення рівня:
колоректальний рак, рак молочної залози, рак легень, в комплексі з іншими онкомаркерами, медулярна карцинома щитоподібної залози, рак підшлункової залози, печінки, рак яєчників, рак передміхурової залози, гепатит, цироз, панкреатит, хвороба Крона, виразковий коліт, захворювання легень, запальні процеси і доброякісна гіперплазія передміхурової залози, хронічна ниркова недостатність, в нормі у курців, синдром Денні-Марфана гормон-продукуючі пухлини яєчників.
СА-72-4
Неспецифічний онкомаркер раку шлунку і яєчників.
Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Mindray CL 900i.
СА — 72-4, високомолекулярний глікопротеїн, компонент епітелію, виробляється тканинами шлунково-кишкового тракту в ембріональному періоді, а також карциномами шлунку, яєчників, молочної залози, товстого кишківника, легень, підшлункової залози, ендометрія. Підвищення рівня СА 72-4 можна виявити іноді у пацієнтів з різними доброякісними захворюваннями (панкреатит, цироз печінки, легеневі захворювання, доброякісні захворювання яєчників, молочних залоз, шлунково-кишкового тракту, ревматичні захворювання).
Онкомаркер СА 72-4 використовують, переважно, в комбінації з окомаркером РЕА (раково-ембріональний антиген) або СА 19-9 для діагностики раку шлунку та моніторингу ефективності терапії. Комбіноване використання онкомаркерів підвищує діагностичну чутливість обстеження як при первинній діагностиці, так і при подальшому моніторингу захворювання.
Підвищення рівня:
карцинома шлунку, карцинома яєчника, рак ендометрія, рак підшлункової залози, рак товстого кишківника, рак прямої кишки, недрібноклітинний рак легень, метастази в печінку, рак молочної залози, панкреатит, цироз печінки, легеневі захворювання, доброякісні захворювання яєчників, молочних залоз, шлунково-кишкового тракту, ревматичні захворювання
СА-242Маркер інтестинальних пухлин.Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Mindray CL 900i.
Онкомаркер СА — 242 — це високомолекулярний глікопротеїн, який виробляється клітинами епітелію шлунково-кишкового тракту. Рівень СА-242 підвищується практично у всіх пацієнтів з пухлинами шлунково-кишкового тракту: рак підшлункової залози, шлунку, колоректальний рак.
Найбільш оптимальним є поєднане дослідження з іншими онкомаркерами. Діагностична чутливість тесту СА 242 вище в 1,4 рази, ніж СА 19-9 при диференціальної діагностики раку підшлункової залози і хронічного панкреатиту.
При першій стадії захворювання специфічність СА — 242 досягає 90%.
При діагностиці раку товстого кишківника і прямої кишки СА — 242 також є більш чутливим, ніж інші онкомаркери: при специфічності тесту 90% чутливість його становить 40%.
Підвищення рівня:
пухлини підшлункової залози, колоректальний рак, рак шлунку, доброякісні захворювання прямої кишки, шлунку, печінки, підшлункової залози, жовчних шляхів.
Пацієнт, 76 років, був направлений з профілактичною метою сімейним лікарем м. Миколаїв  на CHECK-UP «Чоловіки онкоризики» (АФП, РЕА, СА-72-4, СА-242)
При обстеженні у пацієнта виявлено:
1) Альфафетопротеїн (АФП)
в нормі
2) СА-72-4 (онкомаркер шлунку)
12,0 Од/мл (Референсні значення: 0 – 7,0)
3) СА-242(підшлункова залоза, товста кишка, пряма кишка)
34,2U/ml (Референсні значення: до 20)
4) РЕА
в нормі
Висновок:
За результатами CHECK-UP сімейний лікар направив пацієнта на додаткове обстеження (додаткові лабораторні дослідження (ЗАК, ниркові, печінкові комплекси, УЗД внутрішніх органів, консультація гастроентеролога).
Вернигора Ірина
Показники результатів обстежень з рекомендаціями до цього прикладу
Пацієнт, 58 років, був направлений з профілактичною метою сімейним лікарем м. Одеси  на CHECK-UP «Чоловіки онкоризики» (АФП, РЕА, СА-72-4, СА-242)
При обстеженні у пацієнта виявлено:
1) Альфафетопротеїн (АФП)
7,68 МОд/мл (референсні значення: дорослі 0,5 – 5,0)
2) СА-72-4 (онкомаркер шлунку)
в нормі
3) СА-242(підшлункова залоза, товста кишка, пряма кишка)
27,15 U/ml(референсні значення: до 20)
4) РЕА
8,18 нг/мл (референсні значення: чоловіки: 0 — 5.2)
Висновок:
За результатами CHECK-UP сімейний лікар направив пацієнта на додаткове обстеження (додаткові лабораторні дослідження (загальний аналіз крові розгорнутий, загальний аналіз сечі, біохімічні ниркові, печінкові комплекси, УЗД внутрішніх органів, консультація гастроентеролога)
Вернигора Ірина
#онко онкоризики чоловіки
Коментувати
Коментарі (0)

Читайте також

30 жовтня 2023 Check-Up комплекси
0 коментарів

CHECK-UP «Хлопчики 13-18 років»

Загальний аналіз кровіЗагальний аналіз крові — основний, головний скринінговий аналіз, який містить всі формені елементи крові, ШОЕ. Це кількісний і якісний аналіз картини крові. За допомогою загального аналізу крові оцінюють основні функції крові, визначають наявність і активність патологі...

1 листопада 2023 Алергологія
1 коментарів

Лактозна непереносимість

Лактозна непереносимість (лактазна недостатність) Лактозна непереносимість (лактазна недостатність) — стан, коли організм не може вільно перетравлювати лактозу і цукор, що міститься в молоці і молочних продуктах. Даний стан пов’язано з низькою активністю або не виробленням в організмі лактаз...

image article
13 вересня 2023 Лайфхаки про здоров'я
0 коментарів

CHECK UP «Жінки гормональний фон від 30 років»

З січня 2023 року лабораторія «Смартлаб» виконала понад 3000 досліджень CHECK-UP.Вибірка дозволяє зробити достовірну статистику щодо відхилень. За цей період виявлено 18 % CHECK-UP з патологічними змінами.Тобто кожен п’ятий пацієнт, який пройшов профілактичне обстеження має проблеми зі з...

Telegram Viber
Online Chat
Замовити дзвінок