0 800 750 070 Дзвінки в межах України безкоштовні
Меню
Ваш населений пункт: Одеса?
ТАК
Від вибраного міста залежить доступність аналізів

FOOD-тест (визначення IgG-залежної гіперчутливості до 286 продуктів харчування)

Показати всі аналізи

Антитіла класу IgG – потенційний фактор не IgE-опосередкованих реакцій підвищеної чутливості до алергокомпонентів.
Цей вид досліджень з'явився в арсеналі клінічної лабораторної діагностики відносно недавно. Теоретично він ґрунтується на даних наукових досліджень, які демонструють, що певні субкласи IgG можуть бути пов'язані з реакціями дегрануляції базофілів та активації системи комплементу, та спостереженнями випадків поєднання атопії з присутністю у сироватці крові антитіл IgG до харчових алергенів у високій концентрації.
Підвищена чутливість до компонентів їжі здебільшого має у своїй основі імунні механізми, пов'язані з IgE (харчова алергія).
Найбільш поширені клінічні прояви харчової підвищеної чутливості пов'язані з класичними симптомами алергії (атопічний дерматит, кропив'янка, анафілаксія, алергічний риніт), симптомами, пов'язаними із шлунково-кишковим трактом (нудота, розлад кишківника, біль у животі), є дані про зв'язок підвищеної харчової чутливості з мігренню,  синдромом хронічної втоми. У частині випадків реакції непереносимості їжі пов'язують з участю імуноглобулінів класів IgG, імунних комплексів з механізмами клітинного імунітету, з імунними механізмами (дефіцит ферментів). 

Лабораторна діагностика не-IgE-опосередкованих реакцій харчової непереносимості та інших видів непереносимості може включати тестування на присутність в крові IgG-антитіл до різних алергенів. IgG-опосередковані реакції підвищеної чутливості до їжі відносяться до реакцій уповільненого типу, вони спостерігаються при тривалому надходженні певного алергену з продуктами харчування. Результати тестування на присутність IgG до харчових алергенів нагадують оптимальну зміну дієти з виключенням або ротацією окремих компонентів їжі, що може помітно покращити стан пацієнта. Слід зазначити, що клінічне значення факту виявлення в крові пацієнта значної кількості IgG до харчових алергенів неоднозначне, інтерпретація отриманих даних утруднена тим, що позитивний результат може бути варіантом норми, виявлені імуноглобуліни класу G можуть виконувати функції блокуючих антитіл, які зменшують вираженість алергічних реакцій за участю специфічних IgE.
Тестування на IgG антитіла до панелі харчових алергенів доцільно проводити у комплексі з іншими дослідженнями. У важких випадках діагностики харчової непереносимості результати підлягають інтерпретації лікарем-алергологом. За допомогою Food-Test можна визначити всі основні джерела харчової алергії ІІІ типу.
 


Перед здачею досліджень необхідно узгодити з лікуючим лікарем прийом і скасування  препаратів.
При контролі лабораторних показників у динаміці рекомендується проводити лабораторні
дослідження за однакових умов: здавати кров в одній лабораторії, у однаковий час доби, тощо.

Про прийом лікарських препаратів необхідно повідомити співробітників  у відділенні.

Припустимо здавати кров з 7 до 18 годин, бажано в ранкові години (не менше 6 годин голодування).
За 3 дні виключити інтенсивні фізичні навантаження.
У день взяття крові, допустимо випити простої води (не мінеральної) без газу.
Кількість води - за потребою організму.
Безпосередньо перед взяттям крові пацієнт повинен перебувати в стані спокою не менше 30 хвилин. 

Напередодні дослідження виключити:
  • прийом жирної їжі та алкоголю;
  • емоційні навантаження і стрес;
  • теплові впливи (лазня, сауна);
  • за 1 годину до проведення дослідження виключити куріння. 
Не слід здавати кров:
  • в день проведення рентгенографії, КТ, МРТ, інструментального обстеження або фізіотерапевтичних процедур, крапельниць (ЕКГ, УЗД  не є протипоказанням для здачі аналізу крові). 
Лікарські засоби:
  • Перед проходженням досліджень узгодити з лікуючим лікарем прийом і скасування антигістамінних препаратів.  
Загальні правила підготовки:

Дітям до 3-х років мінімальний період голодування - 6 годин, для немовлят - 2 - 4 годин.
Жінкам необхідно здавати в день менструального циклу, рекомендований лікарем.

Для виконання дослідження з архівного матеріалу необхідно:

  • оформити заявку в відділенні Смартлаб (або по телефону 0-800 750 070);
  • лабораторія оцінить можливість виконання даного дослідження з архівного матеріалу;
  • відповідь пацієнту нададуть по телефону протягом 5 робочих годин з моменту оформлення заявки;
  • оплатити замовлення необхідно на відділенні Смартлаб протягом 7 календарних днів з моменту оформлення заявки. 
З цим дослідженням можна здати:
  • Діагностика алергічних захворювань
  • Діагностика вагітності та вад розвитку плоду
  • Пухлинні маркери
  • Діагностика вірусних гепатитів
  • Діагностика урогенітальних інфекцій (ІФА)
  • Синдромна діагностика інфекційних захворювань (РНІФ)
  • Генетичні дослідження
  • Бактеріологічні дослідження
  • Діагностика TORCH-інфекцій
  • Інші інфекції і паразити 

ЗРАЗОК БЛАНКУ:

АНАЛІЗАТОР:

РЕФЕРЕНСИ:

не виявлено.

ПРИ ЗНИЖЕННІ:

ПРИ ПІДВИЩЕННІ:

підвищена чутливість, непереносимість окремого харчового продукту, алергену.

 

ІНТЕРФЕРЕНЦІЯ

ПІДВИЩЕННЯ:

ЗНИЖЕННЯ:

показання до призначення:

  • підозра на IgG-залежну харчову непереносимість;
  • уточнення дієтичного статусу;
  • контроль за дотриманням дієти;
  • запальні захворювання кишківника;
  • синдром роздратованого кишківника;
  • депресія;
  • мігрень.
     

Антитіла класу IgG – потенційний фактор не IgE-опосередкованих реакцій підвищеної чутливості до алергокомпонентів.
Цей вид досліджень з'явився в арсеналі клінічної лабораторної діагностики відносно недавно. Теоретично він ґрунтується на даних наукових досліджень, які демонструють, що певні субкласи IgG можуть бути пов'язані з реакціями дегрануляції базофілів та активації системи комплементу, та спостереженнями випадків поєднання атопії з присутністю у сироватці крові антитіл IgG до харчових алергенів у високій концентрації.
Підвищена чутливість до компонентів їжі здебільшого має у своїй основі імунні механізми, пов'язані з IgE (харчова алергія).
Найбільш поширені клінічні прояви харчової підвищеної чутливості пов'язані з класичними симптомами алергії (атопічний дерматит, кропив'янка, анафілаксія, алергічний риніт), симптомами, пов'язаними із шлунково-кишковим трактом (нудота, розлад кишківника, біль у животі), є дані про зв'язок підвищеної харчової чутливості з мігренню,  синдромом хронічної втоми. У частині випадків реакції непереносимості їжі пов'язують з участю імуноглобулінів класів IgG, імунних комплексів з механізмами клітинного імунітету, з імунними механізмами (дефіцит ферментів). 

Лабораторна діагностика не-IgE-опосередкованих реакцій харчової непереносимості та інших видів непереносимості може включати тестування на присутність в крові IgG-антитіл до різних алергенів. IgG-опосередковані реакції підвищеної чутливості до їжі відносяться до реакцій уповільненого типу, вони спостерігаються при тривалому надходженні певного алергену з продуктами харчування. Результати тестування на присутність IgG до харчових алергенів нагадують оптимальну зміну дієти з виключенням або ротацією окремих компонентів їжі, що може помітно покращити стан пацієнта. Слід зазначити, що клінічне значення факту виявлення в крові пацієнта значної кількості IgG до харчових алергенів неоднозначне, інтерпретація отриманих даних утруднена тим, що позитивний результат може бути варіантом норми, виявлені імуноглобуліни класу G можуть виконувати функції блокуючих антитіл, які зменшують вираженість алергічних реакцій за участю специфічних IgE.
Тестування на IgG антитіла до панелі харчових алергенів доцільно проводити у комплексі з іншими дослідженнями. У важких випадках діагностики харчової непереносимості результати підлягають інтерпретації лікарем-алергологом. За допомогою Food-Test можна визначити всі основні джерела харчової алергії ІІІ типу.
 


Перед здачею досліджень необхідно узгодити з лікуючим лікарем прийом і скасування  препаратів.
При контролі лабораторних показників у динаміці рекомендується проводити лабораторні
дослідження за однакових умов: здавати кров в одній лабораторії, у однаковий час доби, тощо.

Про прийом лікарських препаратів необхідно повідомити співробітників  у відділенні.

Припустимо здавати кров з 7 до 18 годин, бажано в ранкові години (не менше 6 годин голодування).
За 3 дні виключити інтенсивні фізичні навантаження.
У день взяття крові, допустимо випити простої води (не мінеральної) без газу.
Кількість води - за потребою організму.
Безпосередньо перед взяттям крові пацієнт повинен перебувати в стані спокою не менше 30 хвилин. 

Напередодні дослідження виключити:
  • прийом жирної їжі та алкоголю;
  • емоційні навантаження і стрес;
  • теплові впливи (лазня, сауна);
  • за 1 годину до проведення дослідження виключити куріння. 
Не слід здавати кров:
  • в день проведення рентгенографії, КТ, МРТ, інструментального обстеження або фізіотерапевтичних процедур, крапельниць (ЕКГ, УЗД  не є протипоказанням для здачі аналізу крові). 
Лікарські засоби:
  • Перед проходженням досліджень узгодити з лікуючим лікарем прийом і скасування антигістамінних препаратів.  
Загальні правила підготовки:

Дітям до 3-х років мінімальний період голодування - 6 годин, для немовлят - 2 - 4 годин.
Жінкам необхідно здавати в день менструального циклу, рекомендований лікарем.

Для виконання дослідження з архівного матеріалу необхідно:

  • оформити заявку в відділенні Смартлаб (або по телефону 0-800 750 070);
  • лабораторія оцінить можливість виконання даного дослідження з архівного матеріалу;
  • відповідь пацієнту нададуть по телефону протягом 5 робочих годин з моменту оформлення заявки;
  • оплатити замовлення необхідно на відділенні Смартлаб протягом 7 календарних днів з моменту оформлення заявки. 
З цим дослідженням можна здати:
  • Діагностика алергічних захворювань
  • Діагностика вагітності та вад розвитку плоду
  • Пухлинні маркери
  • Діагностика вірусних гепатитів
  • Діагностика урогенітальних інфекцій (ІФА)
  • Синдромна діагностика інфекційних захворювань (РНІФ)
  • Генетичні дослідження
  • Бактеріологічні дослідження
  • Діагностика TORCH-інфекцій
  • Інші інфекції і паразити 

ЗРАЗОК БЛАНКУ:

АНАЛІЗАТОР:

РЕФЕРЕНСИ:

не виявлено.

ПРИ ЗНИЖЕННІ:

ПРИ ПІДВИЩЕННІ:

підвищена чутливість, непереносимість окремого харчового продукту, алергену.

 

ІНТЕРФЕРЕНЦІЯ

ПІДВИЩЕННЯ:

ЗНИЖЕННЯ:

показання до призначення:

  • підозра на IgG-залежну харчову непереносимість;
  • уточнення дієтичного статусу;
  • контроль за дотриманням дієти;
  • запальні захворювання кишківника;
  • синдром роздратованого кишківника;
  • депресія;
  • мігрень.
     

Інші аналізи цієї підкатегорії

Ви впевнені?
Ми використовуємо файли Cookie для максимальної функціональності сайту. Політика конфіденційності.
Telegram Viber
Online Chat
Замовити дзвінок